0031-646595125

info@feenstra-safetyconsulting.nl

Crowd management en EHBO

Crowd management en EHBO

Crowd management is een onderdeel van de voorbereiding van een groot publieksevenement, dat zich erop richt mensenmassa’s en mensenstromen in veilige banen te leiden. Middels de GPS trackers van Feenstra Safety Consulting heeft u meer controle over het beheersen/sturen van een mensenmassa.

Om uw beveiligers, EHBO’ers of Politie zo efficiënt mogelijk in te zetten is het goed om te weten wie waar is op het terrein. Door gebruik te maken van onze GPS trackers kunt u precies zien wie waar is tijdens het evenement.

Tijdens grote open evenementen wordt er veel gevraagd van de inzet van uw beveiligers/Crowd control-medewerker of Politie. Om te waarborgen dat incidenten sneller afgehandeld worden zult u een goed overzicht moeten hebben wie waar op welk moment is. De coördinator/centralist kan middels ons geleverde GPS trackers op de kaart zien op welke locatie de eenheden zich bevinden. Op de kaart is de straatnaam en het huisnummer te zien, zo hoeft er niet gezocht te worden naar een straatnaam of nummer.

Eerste Hulp Bij Ongevallen – Tijdens uw evenement is het belangrijk om goed te zorgen voor uw gasten. Daarom is het goed om EHBO’ers in te zetten, hoeveel EHBO’ers geadviseerd wordt ligt aan het evenement zelf en het aantal toeschouwers dat u verwacht. Bij minder dan 200 gelijktijdig aanwezige bezoekers/deelnemers dient de organisator zelf de inschatting te maken of bij het evenement de aanwezigheid van EHBO gewenst is. Heeft u tussen de 4000 en 5000 bezoekers dan zult u 5 EHBO’ers moeten hebben waarvan 1 de coördinator is.

Maar dan komt het terrein zelf nog in beeld en de aanvullende risico’s, denk bijvoorbeeld aan specifieke of kwetsbare doelgroep, zoals kinderen, ouderen, gehandicapten. Zware fysieke inspanning bij deelnemers, verwachting van bovenmatig gebruik van alcohol en/of middelen of dat er een verhoogd risico op letsel bij deelnemers en/of omstanders is.

Om dit alles goed te kunnen coördineren en om uw EHBO’ers zo snel als kan naar de juiste locatie te sturen kunt u vertrouwen op onze GPS trackers. De Coördinator kan zien welke EHBO’er (of tweetal) waar op het terrein is en zo zeer gerichte aansturing geven.

Om uw beveiligers, EHBO’ers of Politie zo efficiënt mogelijk in te zetten is het goed om te weten wie waar is op het terrein. Door gebruik te maken van onze GPS trackers kunt u precies zien wie waar is tijdens het evenement.

Terrein van de Zwarte cross ter grootte van 160 hectare met 220.000 bezoekers, 33 podia en 41 festivallocaties. (Bron: https://www.tubantia.nl)
Rode kruis – Zandvoort

Onze hoogwaardige trackers hebben een GPS-nauwkerigheid van 3 meter!
Hierdoor kunnen ze op de meegeleverde kaarten tot op het huisnummer getraceerd worden. Dit maakt de hulpverlening efficiënt. Tevens is in onze software te zien in welke straat en bij huisnummer de tracker zich bevind.

Zodra de beveiliger en/of EHBO’er een melding geeft en zijn/haar exacte locatie niet weet dan is dat eenvoudig terug te vinden aan de hand van de GPS tracker. Hierdoor is overbodig zoeken naar een straat en huisnummer overbodig en levert zo erg veel tijdswinst op. Tijdens Crowd Control weet u als coördinator exact de locatie van uw medewerkers wat de veiligheid vergroot.

© 2022 Created Frank Feenstra