0031-646595125

info@feenstra-safetyconsulting.nl

Hogere veiligheidskundige

Waarom is een RI&E belangrijk?

Als werkgever wil je natuurlijk dat je medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Toch gebeuren er jaarlijks meer dan 1700 ongevallen bij Nederlandse handels- en productiebedrijven, waarvan 255 zo ernstig zijn dat er medische hulp ingeschakeld moet worden. Om deze ongevallen te voorkomen en te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden, is een RI&E (risico inventarisatie en -evaluatie) van groot belang.

Een RI&E vormt samen met een plan van aanpak een belangrijk onderdeel van een goed arbo- en ziekteverzuimbeleid. Hiermee verminder je namelijk de kans op ongelukken en verzuim. Dit zorgt voor een veilige werkplek voor je medewerkers en voorkomt dat je als werkgever aansprakelijk gesteld wordt bij een bedrijfsongeval. Bij een bedrijfsongeval kan namelijk blijken dat de RI&E onvolledig is, waardoor de rechtbank een stevige boete kan opleggen.

Uw partner in veiligheid en gezondheid op de werkvloer

Feenstra Safety Consulting is uw partner in veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Wij bieden een uitgebreid pakket aan diensten om uw bedrijf te helpen bij het beheersen van risico’s en het voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Onze expertise ligt op het gebied van risico-Inventarisatie & -evaluatie (RI&E), waarbij we samen met u in kaart brengen welke risico’s er binnen uw bedrijf bestaan. Hierbij kijken we niet alleen naar de fysieke en technische aspecten, maar ook naar de organisatorische en psychosociale aspecten van veiligheid en gezondheid.

Naast het uitvoeren van de RI&E, bieden we ook ondersteuning bij het opstellen van een plan van aanpak om de risico’s te beheersen. Daarnaast kunnen wij u helpen bij het opzetten en implementeren van een Arbobeleid en bij het verzorgen van trainingen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Onze missie is om samen met u te werken aan een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers. Wij geloven dat dit niet alleen zorgt voor een hogere productiviteit en betere werksfeer, maar ook bijdraagt aan het welzijn van uw medewerkers en het imago van uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe wij u kunnen helpen bij het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving.

 
 
Boets

Boetes

Het is verplicht voor werkgevers in Nederland om een RI&E op papier te zetten en uit te voeren.

De arbeidsinspectie kan deze bij je opvragen of langskomen om deze te toetsen. Als je bij de controle geen RI&E hebt, volgt er een boete van maximaal € 4.500 voor bedrijven van 500 of meer werknemers. Voor bedrijven met minder dan 5 medewerkers is dit maximaal € 450.

Het ontbreken van het plan van aanpak (PvA) of een basiscontract met de Arbodienst of bedrijfsarts kan leiden tot een boete van maximaal € 3.000 en het ontbreken van een regeling van advisering bij begeleiding van zieke werknemers kan leiden tot een boete van maximaal € 750.

Edit Template

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en exclusieve tips door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Vul je gegevens in en ontvang regelmatige updates over hoe je jezelf en je omgeving veiliger kunt maken.

© 2022 Created Frank Feenstra